Rodzaje profesjonalnych foremek cukierniczych
Dzięki profesjonalnym foremkom cukierniczym można wytwarzać słodkości, które nie tylko zachwycą podniebienie ale i będą świetnie wyglądać. To właśnie one nadają ciastkom, babeczkom i tortom niepowtarzalne kształty. Są prawdziwym skarbem w zakładzie cukierniczym, ale też sprawdzają się w domach, szczególnie wtedy gdy samodzielnie przygotowujemy słodkie smakołyki na uroczystości. Bogaty wybór foremek cukierniczych znajdziesz w naszej hurtowni. A jakie rodzaje foremek są dostępne na rynku.
Czym różnią się foremki cukiernicze?
Profesjonalne foremki cukiernicze mogą być wykonane z różnych materiałów. Na rynku dostępne są foremki wykonane z sylikonu, stali, sprawdzające się przy produkcji kruchych wypieków perforowane ranty czy formy metalowe. Najtańszym rozwiązaniem są formy wykonane z papieru, które używamy do jednorazowego zapakowania naszych wypieków, po wcześniejszym przygotowaniu ich w formach z bardziej solidnych materiałów.
Foremki cukiernicze możemy też podzielić według kształtu i przeznaczenia. Dzięki tortownicom różnej wielkości (dostępnych zarówno w klasycznej, okrągłej wersji, ale też innych kształtach np. serca) będziemy mieć pewność, że nasz tort będzie miał dokładnie taki kształt, jakiego potrzebujemy. Niskie, okrągłe formy ze stali węglowej świetnie sprawdzą się przy produkcji tart. Inny rodzaj szeroko stosowanych foremek cukierniczych to te dedykowane do babek, szczególnie popularnych w okresie wielkanocnym. Formy sylikonowe występują w bardzo różnorodnych kształtach, dzięki którym przygotowywane ciasta mogą łatwo uzyskać unikalny i ciekawy wygląd.
Istnieją też specjalne formy dedykowane do wykończenia ciast efektownymi dekoracjami. Tutaj bogactwo kształtów i wzorów (mogą to być np. cyfry, litery czy kształty geometryczne) w jest ograniczone tylko wyobraźnią projektantów.
Nasza hurtownia stale powiększa asortyment form cukierniczych, dostępnych w ofercie. Zapraszamy do kontaktu z pracownikami naszej firmy, w celu poznania szczegółów.
Zobacz również: Czy jednorazowe kubki nadają się jednocześnie do zimnych i gorących napojów?