Telefon   +48 500 208 897

Telefon   +48 75 77 159 22

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Blog

Zachęcamy do odwiedzania naszego bloga. Staramy się poruszać najciekawsze i najbardziej aktualne tematy.

 

mycie podłogi w kuchni restauracyjnej

Jak często wymieniać końcówki do mopa stosowanego w gastronomii?

Stosowanie odpowiednich artykułów do sprzątania jest w przypadku lokali gastronomicznych niezwykle istotne. W przestrzeniach tego typu czystość ma kluczowe znaczenie. Wynika to z tego, że jest w ich przyrządzane i podawane jedzenie. Jednym z ważniejszych artykułów do sprzątania jest mop. Czy wiesz o tym, jak często należy wymieniać jego końcówkę, by zachować higienę w sprzątanym wnętrzu? Sprawdź to!

Czytaj więcej

kubki jednorazowe

Czy jednorazowe kubki nadają się jednocześnie do zimnych i gorących napojów?

W czasach pandemii nastąpił wzrost popularności jednorazowych opakowań, w tym kubków, zarówno do napojów gorących, jak i zimnych. Na organizowanych spotkaniach, w restauracjach i kawiarniach, przy dostawie oraz sprzedaży napojów na wynos, zastąpiły one porcelanową zastawę. Okazały się one niedrogą alternatywą, gwarantującą zabezpieczenie przed rozprzestrzenianiem się wirusa - tak ważne, gdy wszyscy musimy zachować większą ostrożność. Ale pojawia się pytanie. Czy taki sam rodzaj kubka będzie nadawał się do wody gazowanej prosto z lodówki co gorącej kawy, herbaty czy zupy?

Czytaj więcej

ręcznik papierowy

Jak właściwie stosować ręczniki papierowe? Czy nadają się do wszystkiego?

Choć znane są w niemal każdym gospodarstwie domowym i przedsiębiorstwie, to warto zastanowić się nad ich zalecanym zastosowaniem. Mowa o ręcznikach papierowych, które są wykorzystywane do rozmaitych celów. Czy jednak środki tego typu nadają się do wszystkiego? Czy bywają stosowane w nieodpowiedni sposób? Jak właściwie korzystać z ręczników papierowych? Zapraszamy do lektury.

Czytaj więcej

foremki

Rodzaje profesjonalnych foremek cukierniczych

Dzięki profesjonalnym foremkom cukierniczym można wytwarzać słodkości, które nie tylko zachwycą podniebienie ale i będą świetnie wyglądać. To właśnie one nadają ciastkom, babeczkom i tortom niepowtarzalne kształty. Są prawdziwym skarbem w zakładzie cukierniczym, ale też sprawdzają się w domach, szczególnie wtedy gdy samodzielnie przygotowujemy słodkie smakołyki na uroczystości. Bogaty wybór foremek cukierniczych znajdziesz w naszej hurtowni. A jakie rodzaje foremek są dostępne na rynku.

Czytaj więcej

żółta rękawica gospodarcza

Jak poznać dobre rękawice gospodarcze?

Sprzątanie, mycie naczyń czy wszelkiego rodzaju prace ogrodowe narażają nasze dłonie na kontakt z różnego rodzaju substancjami, które mogą wywierać negatywny wpływ na skórę. Właśnie dlatego podczas wykonywania codziennych obowiązków warto korzystać z rękawic ochronnych, które zabezpieczą ręce przed szkodliwym działaniem środków czystości oraz zadrapaniem czy skaleczeniem. Sprawdź, jak dobrać rodzaj rękawiczek do wykonywanej pracy.

Czytaj więcej

śniadanie pakowanie

Jakie ośrodki nabywają hurtowo torebki śniadaniowe?

Jednorazowe opakowania to produkty, bez których od lat ciężko sobie wyobrazić sobie życie. Rosnąca świadomość wyzwań ekologicznych, takich jak zmiany klimatu czy zanieczyszczenie środowiska oraz idące za nimi zmiany przepisów prawa, sprawiają, że coraz częściej wybierane są ekologiczne opakowania jednorazowe. Szczególnie w dobie epidemii koronawirusa, stało się jasne, że jednorazowe opakowania zwiększają bezpieczeństwo przechowywania i transportu żywności. Coraz większą popularnością, również wśród odbiorców hurtowych, cieszą się torebki śniadaniowe. Które ośrodki najczęściej je zamawiają?

Czytaj więcej

szafka ze środkami czystości

Higiena w gastronomii. Co warto wiedzieć?

Każdy kto prowadzi restaurację, bar, hotel czy firmę cateringową zdaje sobie sprawę, jak ważna jest higiena w gastronomii. Dobry restaurator to osoba, która troszczy się o zdrowie komfort, a także doznania estetyczne klientów. Wagę tematu higieny w gastronomii szczególnie pokazał nam okres, w którym zmagaliśmy się z pandemią koronawirusa, gdy z obawy przed zakażeniem wszysc dezynfektowaliśmy nasze otoczenie i korzystaliśmy z jednorazowych sztućców i naczyń, aby ograniczyć rozprzestrzenianie się wirusa. Dziś, gdy pandemia osłabła dobry gospodarz dalej powinien dbać o higienę, tak, aby jego goście i klienci nie mieli żadnych zastrzeżeń. Dowiedz się, jakie produkty będą w tym pomocne.

Czytaj więcej